Imate grafičku pripremu za posjetnice ili katalog no izgubljeni ste u terminologiji i vrstama tiska.

ŠTO VAM JE POTREBNO?

Digitalni tisak

Ukoliko želite 200 kom posjetnica, brošura, letaka, memoranduma, wobblera, naljepnica ili par primjeraka knjiga za vas je digitalni tisak. To je to mala količina papira za tisak i nema razloga da bi to radili u offset tehnologiji. Jedino ukoliko je vaša naklada velika, grafička priprema sadrži metalne boje (srebrna/zlatna/bakrena) te ukoliko se tisak mora izvesti iz spot (Pantone) boja, tada vam treba offsetni tisak.

Digitalni tisak je puno felsibilniji jer u njemu možete raditi personalizaciju te tako otisnuti diplome za sveučilište, razne dopise koji imaju u zaglavlju ime i prezime primatelja i ono najbitnije da je digitalni tisak puno brži od offsetnog jer papir kad izađe iz digitalnog tisak ima odmah suhi otisak i spreman je za daljnju obradu (rezanje, plastifikacija). 

Za digitalni tisak ćete se odlučiti kad:
  • trebate malu nakladu
  • trebate brzu isporuku
  • trebate mogućnost personalizacije gdje svaki otisak ima drugačije podatke

Offset tisak

Ukoliko radite veću nakladu kao 1000 kom kataloga, veću količinu memoranduma, koverti.. trebate offset tisak. Ukoliko imate tisak s efektom kao metalnu (srbero/zlato) boju ili UV lak, odabrat ćete offset tisak. 

Za offset tisak ćete se odlučiti kad:
  • imate veliku nakladu
  • ne trebate brzu isporuku
  • imate veliku nakladu ne trebate brzu isporuku trebate mogućnost otiska metalne ili spot boje

Tisak velikog formata

Rollupi, plakati i cerade radimo na printeru velikog formata, gdje materijal na kojem se printa dolazi u roli raznih širina, a najviše 160 cm. Vizual isprintan na printeru velikog formata mora se sušiti 2 sata prije rezanja i daljnje obrade (obrezivanje, montaža na konstrukciju rollupa, rezanje cerada i dodavanje alkica).

Na tisku velikog formata mogu se raditi male i velike naklade te pioznati “print on demand” a najbolji primjer za to je naš web shop PLAKATI.COM.HR gdje sve plakate imamo u elektronskom obliku i printamo ih tek po narudžbi.

No da se ne bi izgubili u terminologiji i ponudi, vama treba proizvod a mi ćemo vam pojasniti i savjetovati vas u kojoj tehnologiji bi to bilo najbolje odraditi.

Da se ne bi izgubili u terminologiji i ponudi, vama treba proizvod a mi ćemo vam pojasniti i savjetovati vas u kojoj tehnologiji tiska je to najbolje odraditi.